Minik Yürekler Okulda

Minik Yürekler Okulda

Anne olmak yüreğinin bedeninin dışında olmasını kabul etmektir...

Anne olarak şimdi bedenimizin dışında olan yüreklerimizi birbirinden değerli eğitimcilere emanet etme zamanı.İlk kez anneden, evden ayrı geçirilecek zamanlar hem çocuklarımız hem de biz ebeveynler için duygusal bir o kadar da heyecanlı bir süreçtir.

Bu süreçte çocuğumuz nelerle başetmek zorunda kalır, biz ebeveynleri neler bekler.Bir sağlık uzmanı, bu işe gönül vermiş bir anne ve çocuk hekimi olarak bundan sonra yazılarımla sizlerin her daim yanınızda olacağım.Çocuklarımızın okula başladığı ilk yıl yeni bir çevre, yeni insanlar, öğretmenler, arkadaşlar... ve ev ortamından ilk kez çıkan çocuğumuz için yepyeni farklı floraları olan arkadaşları ile tanışma, kaynaşma zamanı.

Farklı Flora Nedir ?

Hepimizin, cilt, ağız, burun, üst solunum yolları gibi başkaları ile temasta olduğumuz vücut kısımlarında faydalı ve zararlı mikroorganizmalar mevcuttur.Bu mikroorganizmaların fayda/zarar oranlarının değişmesi ölçüsünde sağlıklı kalırız veya hasta oluruz.Okula başlanılan ilk yılda bu yüzden miniklerimiz çokça rahatsızlanır ve biz çocuk hekimlerini sıkça ziyaret ederler bu konuda ebeveynlerimizin panik olmaması gerekmektedir.

İlk yılı sağlıklı, bağışıklığı güçlü, az hastalanarak veya hastalandığında çabuk iyeleşerek geçirebilmek için öncelikle ebveynlerin çocuklarının mevcut durumlarını bilmesi gerekmektedir.Çocuklarımızı anaokuluna başlatmadan önce tam kan sayımı, vitamin-mineral eksiklikleri, idrar ve gaita tetkiklerini içeren bir check-up'dan geçirmemiz gerekmektedir.Ardından eksik olan değerler yerine konup eğitim uzmanlarımıza miniklerimizi emanet edebiliriz.

Okula başlayan çocuğumuzun beslenmesi nasıl olmalı, bağışıklığı nasıl güçlendirilir, mevsimsel çocuk hastalıkları nelerdir gibi sizlerin merak ettiği konuları ilerleyen süreçte sizlerle paylaşıyor olacağım.Şimdiden sağlıklı mutlu bir eğitim dönemi dilerken, bedenimizin dışında olan minik yüreklerimizin hep sağlıklı olması dileğiyle...

Sevgiyle Kalın.